СВАТБЕНА И ПАРТИ АГЕНЦИЯ ПРЕСТИЖ

Промоции

Ангажирайте ни до края на

2020 г. и се възползвайте

от 10% отстъпка!

Ние ще ви запознаем с

най новите сватбени тенденции.

Какво да имате предвид, когато избирате определена услуга или пакет от услуги?

Очаквате ли новата статия от сватбеният ни блог?
Петък е и в продължение на вече публикуваните ни статии и днес ще Ви споделя информация по някои въпроси, които, ако сте бъдещи Младоженци със сигурност Ви вълнуват по време на организацията.
Обмислях с какво да продължим, тъй като наистина има много теми, за които бих искала да Ви обърна внимание, но ми се иска и да бъда последователна, и статиите в блога до голяма степен да отговарят и на етапите на организация, през които Ви предстои да минете – без значение дали ползвате услугите на сватбен агент или сте решили сами да се заемете.
Знам, че блога го следват и наши Младоженци, които вече са си запазили датата при нас за следващата година, така че вярвам, че ще им бъдем от полза и с информацията тук. Така ще ни бъде и много по-лесно – ще имате предварителна информация, очаквания, все пак някакъв знак какво Ви предстои.
Днес реших да обърна внимание на някои въпроси, на които като бъдещи Младоженци е добре да имате предвид по време на цялото време до организацията, но най-вече в началото.
Това са въпросите, свързани с избора на сватбен агент и декоратор, локация, фото и видео заснемане, водещ и диджей, и всякакви други услуги и детайли, които ще е необходимо да наемете или ползвате.
Какво да имате предвид, когато избирате определена услуга или пакет от услуги?
Първо, излишно е да казвам, да се заемете с проучването на оферти само от места/фирми, от които в действителност се интересувате. Заливането с информацията от прекалено много места само би Ви объркало – от преките наблюдения, които имаме от Младоженци, можем да Ви посъветваме да не действате със събиране на информация само за справка, за сверяване и т.н. от десетки места – ще отделите прекалено много време, за да направите запитванията, да контактувате хората, да обясните на всеки един от какво имате нужда, а след това да прочетете и селектирате необходимото измежду прекалено много информация би било почти невъзможно.
Да не говорим, че понякога и самите оферти са почти несравними помежду си. Не всички, но някои – да. Да вземем за пример нашите услуги – на сватбени организатори, декоратори, флористи. От сравнението дори и на две оферти от различни места е много трудно да се прецени оптимална цена, декор, видове и обем цветя и т.н. На първо място, водещ фактор при избора Ви трябва да бъде личното отношение на съответният професионалист, портфолиото, което има (по предходни изпълнения бихте се ориентирали за маниер, линия на изпълнение, внимание към детайлите), както и какво актуално би могъл да Ви предложи – тенденции, както и как всичко това ще се комбинира и интерпретира спрямо Вашите очаквания и това какво Вие желаете.
И така, продължавам с това, на което е необходимо да обърнете внимание, когато получите определена оферта. Ако получавате оферта за пакет услуги/декорация или др, обърнете внимание какво точно включва, време за ползване, както и всички допълнителни такси. Не е удачно да се гледа крайната сума и по това да сравнявате. За пример ще Ви дам меню за ресторант. На пръв поглед може да Ви изглежда оптимално като вариант, но да няма включени напитки, допълнителни такси – за внасяне на торта и алкохол и др., а в друго меню да ги има включени. Съответно ако Вие сте гледали само крайните стойности и първата е била по-ниска, много вероятно е, след като добавите допълнителните такси сметката да покаже друго и това да наклони везните. Също така, при всеки избор си обмислете кое е най-важното при избора, който правите – цени и бюджет, определено ниво на услугата и качество, атмосфера на локация и т.н.
Както казвам и на всички наши Младоженци – ако имате определени граници на бюджета (което обикновено е така, без значение колко малък или голям е той), помислете на кое бихте искали да заложите повече, и на кое – по малка част от бюджета си.
Ще Ви дам за пример визията на декорацията за сватбеното Ви тържество. Винаги има неща, на които нашите Младоженци не държат толкова много и на тях залагат по-малък бюджет, или ги изключват от декорацията, и такива – които много биха искали да има, и залагат по-висока стойност. В тези случай е много важно също и да споделите идеите си със съответният професионалист, а дори и към момента на представяне на вариантите Вие да не сте все още наясно, един добър сватбен агент би могъл да Ви насочи и помогне и с това.
Още нещо, което е важно и което трябва да имате предвид – разходите за транспорт, когато сте избрали по-отдалечена локация. Разбира се, това в никакъв случай не трябва да Ви спира, когато избирате място, но и не трябва да се сърдите или да имате претенции, когато към цена на определена услуга видите и разход за транспорт. Има много прекрасни места извън градовете, в случая мога да говоря специално и извън Варна, така че нека отдалечеността не Ви спира – винаги има възможност за организиране и на транспорт, и на нощувки.
Друг важен детайл е плащането – кога, колко, по какъв начин – все пак Вие организирате цяла сватба и е добре още от началото да предвидите какво и кога ще трябва да заплащате, за да сте подготвени. Каква е стойността на капарото, кога се прави следващо плащане, кога е крайното изплащане на цялата стойност. В случай, че сте платили предварително определен пакет, но в деня на сватбата имате овъртайм – кога и как се заплаща и той, както и на как се пресмята – това са детайли, които се уточняват предварително.

Бъдете внимателни при избора си, но и се отдайте и на интуицията си. Не си мислете, че трябва да видите още и още места, да се запознаете с още и още фотографи и т.н., за да се убедите в правилният си избор. При нас идват Младоженци, които още на първата среща решават да си запазят датата при нас, а след това подготвяме чудесни и мечтани сватбени дни! Затова и е много важно личното отношение и внимание!

И така, бъдещи Младоженци, надявам се и тази статия да Ви е била от помощ и да сте научили поне един нов детайл, който да Ви бъде полезен при организацията!
И да – организирайте, подготвяйте, мечтайте!

Успех и приятна подготовка!
Очаквайте следващата седмица новата ни публикация! 😊

a
a