СВАТБЕНА И ПАРТИ АГЕНЦИЯ ПРЕСТИЖ

Промоции

Ангажирайте ни до края на

2020 г. и се възползвайте

от 10% отстъпка!

Ние ще ви запознаем с

най новите сватбени тенденции.

Модерна сватба в новото време – или как да планираме сватбеният си ден през 2022 г.

В началото на тази година бяхме стартирали сватбен блог, който да бъде от полза на всички Младоженци, които планираха сватба през изминалият сватбен сезон. Успяхме да подготвим само 3 статии, но се надявам сега блога ни да бъде по-успешен и за много от Вас, бъдещи Младоженци, да стане редовно четиво. Затова и го продължаваме сега – през есента, за да имате време да четете, да размишлявате, а и да Ви помогнем с някой съвет точно навреме – докато сте в процес на организация за сватба през 2022г.

И така, започвам с това, което се случва през последните две години, а именно – несигурността в провеждането на сватбени тържества, а и не само – на празници и мероприятия също. За щастие през този сватбен сезон се реализираха много сватбени тържества, които бяха отменени през миналата година, а отменените за следващата година са по-малко, което е добре и би вдъхнало повече увереност на ново планиращите.

Ако Вие сте от Младоженците, които искате да планирате сватба през 2022г, но се притеснявате и незнаете каква ще бъде ситуацията тогава, помислете над следните детайли –

  • Каква сватба искате да подготвите – малка, средна или голяма? Както при планиране на сватба в нормални условия, и сега е необходимо да се замислите за това. Разликата тук обаче е, че ако искате голямо и пищно тържество с много гости, е добре да го съобразите с някои детайли, които ще напиша по-долу.
  • Къде искате да се проведе тържеството – тук говорим за ресторанта. Дали бихте предпочели бална зала с класически и изискан вид, по-разчупена визия на мястото или по възможност – отворена локация, на която има възможност гостите да бъдат навън (специално на локациите навън ще обърна внимание в текста по-долу).
  • През кой месец искаме да се състои сватбата – обикновено сватбеният сезон започва през пролетта и приключва през есенните месеци. Разбира се, има някои от Вас, които избират сватбата им да бъде през зимата, но процента е много малък, още повече сега.

Ако сте решили сватбата да е на открито – помислете дали ще бъде достатъчно топло по това време, както и дали локацията предлага вариант в случай, че времето на позволява, тържеството да се състои в затворена част, или поне с опция за затваряне и леко отопление.

В случай, че изберете изцяло затворен ресторант, няма да имате проблем с времето навън и метеорологичните условия, но пък трябва да бъдете внимателни и с датата – ако изберете някой от по-студените месеци, ако съдим по предходните два сезона, има вероятност да се наложи да се съобразите с определени ограничения и мерки, намаляване броят на гостите и т.н.

  • Избор на екип – когато избирате екип за деня – колеги, които да се погрижат да организацията, за декорацията, координиране, флорист, фото и видео заснемане, атракции и музикални участия и т.н., не забравяйте да уточните условията в случай на отмяна или преместване на датата. Ако изберете правилните професионалисти, те самите би трябвало да имат план и да посочат условия, включително и по отношение на плащанията.
  • По същият начин е необходимо такова уточнение и с локацията – мястото, на което ще се проведе тържеството е също много важа част и от планирането на бюджета и от условията, които те биха Ви предложили в това отношение.

И тук ще вмъкна информация за услугите на сватбен агент – в тези времена, повече от всякога трябва да Ви отпаднат колебанията – дали да използвате услугите по организация от сватбена агенция. Първо, ако искате агенция да Ви помогне с професионална помощ и организация, е добре да се поинтересувате дали избраната от Вас агенция може да Ви предложи пакет с услуги, който Вас Ви интересува. Правя тази отметка, тъй като не всички колеги предлагат организация или ако предлгат, не всички могат да Ви осигурят и цялостна такава, или по-специфични услуги. Разбира се, контакти на фотографи и видео оператори повечето агенции в бранша имат, но тук имам предвид професионално предлагане на услугата, което включва по-специфичен набор от информация, а не просто телефонни номера – такива можете и Вие сами да си намерите в Интернет. И така, ако се колебаете, дали да си наемете агент за организацията (това са различни услуги от услугите за украса и декор), мога да Ви посъветвам категорично да изберете професионалното мнение и подход. Ако Вашият сватбен агент е достатъчно добър и е професионалист, ще Ви насочва много умело и навреме за много детайли, за които Вие, като бъдещи Младоженци е твърде вероятно да не се досетите, или поне не за всички. А още повече, ако се наложи и промяна на дата, реорганизация и наново сформиране на екип, добрият сватбен агент ще Ви съдейства за по-лека организация и ще поеме голяма част от натоварването, с което в друг случай ще се наложи да поемете Вие самите. Имайте предвид, че организирането на екипа – една от първите стъпки при организацията, съвсем не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед и би могло да се окаже голяма трудност, а никой не иска да стартира със спънки. Много често се случва като сватбен агент да поема голяма част от отрицателните неща – трудно намиране на подходящ екип, декор и т.н., но Младоженците дори и да не разберат за това – това е и работата на добрият агент – да умее да балансира, да защитава интересите на Младоженците и да се стреми към максимално удовлетворение на представите им.

При всички случаи, на който и вариант да се спрете за организацията и да решите да подготвите сватбата си – не се отказвайте! Мечтайте, вярвайте в най-прекрасният сватбен ден и в невероятната емоция и споделени чувства с човека до Вас! Не се отказвайте и нека новото време да не е причина да отложите сватбеният си ден! Ако решите да го отложите по Ваше желание, не се знае кога отново бихте решили да го организате! А емоциите и невероятното преживяване не са изпускане! Несравними емоции, трепет, споделена любов и красиви чувства – не са за изтърване!

Организирайте, подготвяйте, мечтайте!

А с правилният екип до Вас ще Ви бъде много, много по-лесно!

a
a