СВАТБЕНА И ПАРТИ АГЕНЦИЯ ПРЕСТИЖ

Промоции

Ангажирайте ни до края на

2020 г. и се възползвайте

от 10% отстъпка!

Ние ще ви запознаем с

най новите сватбени тенденции.

a

Сватбен Агент

Полезна информация от сватбена агенция Варна – Престиж

Бъдещи младоженци, решили сте се на голямата стъпка във Вашия живот – да се съберете с любимия човек, да споделите живота си с него? Определили сте датата, наближава сватбеният ден, а вие се вълнувате и незнаете как ще се справите с организацията. Във Вас бушуват много чувства, вълнение, имате много разнопосочно идеи…Решението е едно – наемете професионален сватбен агент. Всъщност една част от хората не знаят с какво точно се занимават сватбените агенции.
Много хора смятат, че наемането на сватбен агент е скъпо и ненужно удоволствие. Ние мислим, че това е абсолютен мит, понеже добрият сватбен агент би могъл да Ви спести средства, време, натоварване. Професионалистът знае кога и какво може да се случи, помага Ви да сбъднете мечтите си, и винаги да бъдете крачка пред другите..

> Ще Ви консултира относно цялата подготовка по сватбата;

> Ще се съобрази с Вашите желания;

> Ще се съобрази с бюджета Ви;

> Ще организира всичко, което пожелаете, като Вашето участие е само при избора;

> Добрият сватбен агент ще бъде честен с Вас и няма да Ви дава празни обещания, а реални;

> Докато Вие работите и се занимавате с ежедневните си ангажиметни, той работи за Вас, изпълнява поставените задачи. Така в края на работният ви ден, в удобно за Вас време, само правите избора. Представете си, че непрекъснато след работа трябва да се лутате, да ходите по срещи (повечето от тях бесзмислени), да хабите напразно нерви и време.

> Професионалистът е проучил качеството и цените, и предлага най-подходящите за Вас услуги;

> Агента ще Ви подсети за много неща, ще се погрижи всичко да бъде качествено и доставено на време;

> Може да избегне доста гафове и неприятни ситуации

> По време на цялата подготовка ще защитава интересите Ви;

> Ще се грижи за Вас и Вашите гости и на сватбеният ден, за да се чувствате спокойни и да се забавлявате!

> Важна забележка е, че агента може да ти спести доста средства, а самата услуга не е толкова скъпа, а по-скоро достъпна.

сватбен букет
a

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ВАШАТА СВАТБЕНА АГЕНЦИЯ:

> Обадете се и си направете среща. След като се запознаете, ще разберете дали си допадате. Важно е агента да обръща внимание на това, което Вие мислите и казвате;

> Агента трябва да е отговорен, добър организатор и координатор, но пък и ведър и усмихнат, човек, който да Ви успокоява, на когото можете да разчитате;

> Разберете дали е запознат с детайлите по организацията;

> Разкажете какво Вие си представяте и се уверете, че той Ви е разбрал напълно;

> Когато решите да го ангажирате, се уточнете относно плащанията и неговите цени. Всичко трябва да се изясни в самото начало.

a

TРИ НАЧИНА ДА ОРГАНИЗИРАТЕ СВАТБАТА СИ

сватбен агент варна

Да си я организирате сами = безкрайно тичане…

сватбен агент варна

Да ви я организират роднините – по техен вкус…

сватбена агенция варна

Да ви я организира професионалист!

a

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ТЕМА НА СВАТБЕНОТО СИ ТЪРЖЕСТВО

Един от въпросите, който вълнува най-много бъдещите младоженци още от самото начало на организацията, е как ще изглежда сватбеното тържество, каква да е темата, кои цветове да използат. И това е абсолютно нормално, защото всички сме виждали хиляди снимки, но какво би било подходящо за нас, подхождащо на нашата индивидуалност и стил? Декорацията на събитието е много важна част, това е един от спомените на гостите, вие избирате какво да си спомнят след време… Дали да използвате свежи и ярки цветове, или неутрални и пастелни? Нашият съвет към Вас, бъдещи младоженци е заедно с Вашият сватбен агент да обмислите детайлите, като имате впредвид някои фактори, а именно – локацията на сватбеното тържество, стила трябва да подхожда на мястото и мястото на стила; избраните цветове да са в унисон и да допълват атмосферата, декорацията да бъде умерена спрямо обстановката – има ресторанти, на които не са им нужни много допълнителни декори и в този случай може да се заложи на аранжировките от естествени цветя, които ще създадат допълнителна свежест и атмосфера. Във всеки случай обаче, сватбеният агент трябва да се съобрази с Вашите предпочитания и индивидуалност, и не на последно място с Вашият бюджет. За нас не е задължително красивата и тематична украса непременно да бъде много скъпа. Когато всичко се прави с идея, могат да се постигнат много добри резултати. Представяме Ви и някои интересни теми за стайлинг на Вашето сватбено тържество:

Винтидж стил – стилът, който никога не излиза от мода – бели и светли пастелни цветове, дантела и всичко, в стил „ретро“. Ретро стайлинг, на който даваме нов облик, смесица между преди и сега, елегантно и много стилно. Използват се декори като декоративни кафези за птици, фенери, свещници, много свещи, всичко с аромат на романтика и нежна, искрена любов. Булчинската рокля е феерична, от мека дантела, а косата е спусната, с небрежни къдрици.

Рустик стил – стилът, при който се доближаваме най-много до природата и благата, които ни дава. Идеята тук е да се използват естествени материали като зебло, канап, дърво, сено и много други натурални материали. Умелото им използване и комбиниране с дантела, подходящ цвят и цветни аранжировки прави темата много нежна, далече от първоначалната ни представа за зеблото като груба материя. Гипсофила и рози, или семпла комбинация от полски цветя са много подходящи за стила.

Бохо стил, или Бохемски стил – усещане за небрежен шик…с указателни табели и схема за настаняване, написани с тебешир, бурканчета и малки бутилки вместо стъклени вази, много панделки, непретенциозни цветя, аранжирани по интересен начин. Тук като задължителен елемент са цветята в косите и цветните венчета – за булката и шаферките.

„Romance“ – стайлинг, изцяло издържан в романтичен стил, много нежност и изящество. Използват се свежи цветове, различни тонове, както и комбинация между няколко допълващи се цвята. Атмосферата може да се допълни с топки, помпони и балони, пеперуди и други декоративни елементи. Булката е с визия на принцеса, с обемна рокля или тип „русалка“, семпъл грим и естествено излъчване.

„Beach wedding“- подходяща за младоженци, които обичат аромат на море и топлите летни нощи. Сключване на брак на пясъка, ресторант с морска гледка или парти на плажа… вариантите са много. Това е тема, която може да се реализира по много различни начини, с различни морски декори. В случай, че много искате морска тема, но Ви е омръзнало от всичко, което сте виждали, ние бихме могли да Ви предложим по-нетрадиционни и интересни варианти – различни и нестандартни комбинации от цветове, които ще направят Вашето сватбено тържество уникално. Подготвяме гостите за темата с покани тип „писмо в бутилка“, и оттам нататък разгръщаме въображението си и продължаваме темата до всеки малък детайл на тържеството.

„Пътуване“ – за всички мечтатели, хора, които искат да обиколят света, или на които им предстои екзотично сватбено пътешествие – много подходяща тема! Самолетчета, колички, изгубени стари карти на света, глобусчета и какво ли още не… бъдете нестандартни, бъдете смели! Нека поканите са сватбата Ви са „самолетни билети“, поканете Вашите гости на едно незабравимо пътуване в света на Вашите сбъднати мечти и споделена любов!

„Интернационална сватба“ – подходяща за младоженци, които са от различни държави или обожават дадена страна. Тук се използват флаговете на държавите, всичко е издържано в техните цветове, прави се атрактивна шоу програма с традиционните за страната танци и обичаи. Интересна и интригуваща за гостите, които могат дори да научат нещо ново…

Очаквайте скоро и следващите ни предложения за тематични сватби, а в случай, че планирате такава, не се колебайте да се свържете с нас, за да обмислим заедно какво би подхождало най-много на Вашият стил и индивидуалност!

a

ТРАДИЦИИ В СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА СВАТБА

Чували ли сте за поверието, че в денят на сватбата, булката трябва да носи в себе си нещо ново, нещо старо, нещо назаем, нещо синъо? Суеверни ли сте, вярвате ли в народните поверия, харесвате ли българските обичаи и традиции?

Нещо ново – символ на новото начало, на светлото бъдеще, което очаква младоженците; обикновено това е булчинската рокля; Нещо старо – символ на това, че когато се омъжи, булката няма да забрави за семейството и миналото си, най-често използван символ е бижу, предадено от майката или бабата на булката; Нещо назаем – символизира връзката на булката с близките и приятелите й. Символиката е в подкрепата от близките и това, че те винаги ще са до нея, ако има нужда от тяхната подкрепа. Нещо синъо – символ на чистота във взаимоотношенията между младоженците и вярата в идните дни; обикновенно жартиера на булката е син, или към него има пришит син елемент – камъче, панделка и др.

Сватбеният ден според българските обичаи и традиции е интересен и изпълнен с много танци, веселие и забава. Ето и един от вариантите за протичане на сватбеният ден: Сватбата започва в дома на родителите на младоженеца. Там се събират техните близки и приятели за наздравица и дават съвети на младоженеца. От там всички отиват при кумовете с бъклица с ракия, украсена със здравец. При кумовете се играе кумско хоро, водено от кумата, дава се наздравица и почерпка за гостите. Кумата е подготвила булчинският букет и погача, и всички гости тръгват към дома на булката. Там ги очаква семейството на булката, роднини и нейните приятели. Булката е облечена, крие се в някоя от стаите. Кумата влиза първа при булката, забулва я, като поверието гласи, че булката трябва три пъти да бута булото, преди да й бъде сложено. Дава й букета, и се правят последни приготовления преди младоженеца да види невестата си. Младоженеца и всички гости, които той води влизат в дома й, едва когато откупи булката. В този момент обаче, препятствията за младоженеца не са приключили, тъй като трябва да открие стаята, в която е скрита булката, а нейните приятелки подават обувката й през леко отворената врата с думите, че обувката й е голяма и не може да я носи така. Младоженецът слага пари в обувката, докато й стане по мярка, приятелките й отварят вратата, а той и обува обувката. След като всички гости видят младоженците заедно, се прави закичването на цвете (естествено или изкуствено, т.нар. бутониери), като булката закичва най-близките, а нейните приятелки (шаферки) закичват всички останали гости. После всички си похапват и си вдигат наздравица за щастието на младите. Бащата на булката я извежда с бяла кърпа, а майката сипва менче с вода пред тях. Пред дома си булката води последното си моминско хоро. След това се тръгва към ритуалната зала, а после и към църквата.

След като младоженците официално са станали съпруг и съпруга, приемат поздравления, хвърлят се сватбените късметчета, гостите се черпят с бонбони и сладки, и си правят първи снимки с младото семейство.

Настаняването в ресторанта – първо пристигат всички гости, а последни влизат младоженците с кумовете, като никой не трябва да пристига на сватбата след тях. Минават по бяло платно, покрито с цветя, като накрая има менче с бяло и червено цветче на него. Там ги очаква свекървата с питка със сол и мед. Захранва ги, пият до дъно първата си наздравица като семейство, заедно с кумовете. После булката рита менчето и в зависимост от цветчето, което се търколи първо се определя пола на първата рожба – бяло за момиче, червено за момче.

В този момент може да се направи и разчупването на погачата – младоженците застават с гръб един към друг, с вдигнати ръце, и разчупват погача. Поверието гласи, че който отчупи по-голямото парче, той ще командва къщата.

Всички гости сядат, а кумът открива тържеството с речта си, поздравява младоженците и техните гости, и се завихря първото хоро, водено от кума. В следващият момент се прави и даряването на кумовете и кумската ръченица, като идеята е да се благодари на кумовете за подкрепата им към младото семейство. Младоженците танцуват своя първи сватбен танц на своя любима песен, която става техният ;сватбен химн. След техният танц, може да има и първи танц на кумовете и на родителите. Следват много танци, български народни хора, забавление. В случай, че младоженците искат, в сватбеният сценарий; могат да се включат различни видове игри и закачки, в които да участват и гостите, и най-вече неженените.

След като гостите са минали основното хранене, булката и младоженецът минават по масите и вдигат наздравица с всеки един от тях. Идеята е да благодарят на всеки, че е техен гост и споделя радостта им в този ден. Сега е и момента, в който гостите дават подаръците си на младите. Към края на вечерта един от последните ритуали е хвърлянето на букета. Събират се всички неомъжени момичета, булката застава с гръб към тях и хвърля букета си. Която го хване, ще бъде следващата булка. Прави се сходен ритуал и от младоженеца, като той хвърля жартиера на булката. Който го хване, ще бъде следващият жених.

Разрязването на тортата – първото парче от сватбената торта се разрязва от младоженците, дават едно и на кумовете, като може да отрежат и още едно за следващата двойка, за която смятат че е време да се врекат на любов. След това всички хапват от тортата, за да е сладък живота на младото семейство.

Последният ритуал е разбулването на булката. Кумата слага булото на момичето и тя става булка, а после го маха и в този момент булката вече става съпруга. Когато кумата махне булото, има няколко варианта – прави се надиграване по двойки и двойката, която спечели взема булото, или булката сама решава на кого да го предаде, някой, който да й го пази.

Към този примерен сценарий могат да се добавят още много артистични идеи, изненади и атракции, с които сватбеното тържество да бъде уникално и незабравимо.

a

И ЕДНА ВЪЛШЕБНА ИСТОРИЯ...

a
a